Vauversin

Vauversin-familien har lavet champagne i Grand Cru byen Oger siden 1640. De ejer i dag 3 hektar i området og satser på høj kvalitet, derfor producerer der kun 20.000 flasker årligt.

Laurent Vauversin har overtaget produktionen fra sin far Bruno, og hører til den unge generation i Champagne, der ser fremad og satser på bæredygtighed. I 2013 valgte Laurent at omlægge til biodynamisk produktionen.

Grand Cru byen Oger har et meget spændende og mineralsk terroir, hvilket Laurent veller fx irkelig forstår at udnytte til perfektion.

 
vauversin.jpg

BRUT ORIGINAL GRAND CRU

Blanc De Blanc

Drue: Chardonnay
Terroir: Oger Grand cru - biodynamisk
Blanding: 64% årgang 2016 - 40% Reservé
Vinificering: 80% ståltanke - 20% egetræsfad(6 mån.) malolaktisk gæring
Laring: 3 års lagring på flaske (På bærmen)
Dossage: 7 g/L
Flaske: leveres i 0,75L og Magnum 1,5L

 
orpair.jpg

ORPAIR VINTAGE 2014 GRAND CRU

Blanc De Blanc

Drue: Chardonnay
Terroir: Oger Grand cru
Blanding: årgang 2014
Vinificering: 100% egetræsfad (6 mån.) ingen malolaktisk gæring
Laring: minimum 4 års lagring på flaske (På bærmen)
Dossage: 4 g/L
Flaske: leveres i 0,75L

 
aubeline.jpeg

CUVÉE AUBELINE GRAND CRU

Blanc De Blanc

Drue: Chardonnay
Terroir: Oger Grand cru - biodynamisk
Blanding: 65% årgang 2017 - 35% Reservé
Vinificering: 80% ståltanke - 20% egetræsfad (6 mån.) malolaktisk gæring
Laring: 2-3 års lagring på flaske (på bærmen)
Dossage: 10 g/L
Flaske: leveres i 0,75L

 
vauversin2014.jpg

Millésime 2014 Grand Cru extra brut

Blanc de blanc

Drue: Chardonnay

Terroir: Oger Grand cru

Blanding: årgang 2014  

Vinificering: 400L egetræsfad (10 år gamle) malolaktisk gæring

Laring: min. 4 års lagring på flaske (på bærmen)

Dossage: 0 g/L

Flaske: leveres i 0,75L

 
brutroseoxalie.jpeg

BRUT ROSÉ CUVÉE OXALIE GRAND CRU

Drue: 85% Chardonnay - 15% Pinot Noir
Terroir: Oger Grand cru - biodynamisk
Blanding: 79% årgang 2014 - 31% Reservé
Vinificering: 90% ståltanke - 10% egetræsfad (6 mån.) malolaktisk gæring
Laring: 2-3 års lagring på flaske (på bærmen)
Dossage: 8 g/L
Flaske: leveres i 0,75L

71310674_676127449563284_8198301748620689408_n.jpg

Millésime 2010 Grand Cru

Blanc de blanc

Drue: Chardonnay

Terroir: Oger Grand cru

Blanding: årgang 2010

Vinificering: 85% ståltanke - 15% egetræsfad (6 mån.) malolaktisk gæring

Laring: 6 års lagring på flaske (på bærmen)

Dossage: 3 g/L

Flaske: leveres i 0,75L

Jonathan Gangoso