Vauversin

Vauversin-familien har lavet champagne i Grand Cru byen Oger siden 1640. De ejer i dag 3 hektar i området og satser på høj kvalitet, derfor producerer der kun 20.000 flasker årligt.

Laurent Vauversin har overtaget produktionen fra sin far Bruno, og hører til den unge generation i Champagne, der ser fremad og satser på bæredygtighed. I 2013 valgte Laurent at omlægge til biodynamisk produktionen.

Grand Cru byen Oger har et meget spændende og mineralsk terroir, hvilket Laurent veller fx irkelig forstår at udnytte til perfektion.

 

”Original” Ekstra Brut Blanc de Blanc Grand Cru

Drue: Chardonnay
Terroir: Oger Grand cru - biodynamisk
Blanding: 64% årgang 2016 - 40% Reservé
Vinificering: 80% ståltanke - 20% egetræsfad(6 mån.) malolaktisk gæring
Laring: 3 års lagring på flaske (På bærmen)
Dossage: 7 g/L
Flaske: leveres i 0,75L og Magnum 1,5L

 

”ORPAIR” Ekstra Brut Vintage 2019 Blanc de blanc Grand Cru

Drue: Chardonnay
Terroir: Oger Grand cru
Blanding: årgang 2014
Vinificering: 100% egetræsfad (6 mån.) ingen malolaktisk gæring
Laring: minimum 4 års lagring på flaske (På bærmen)
Dossage: 4 g/L
Flaske: leveres i 0,75L

 

Cuvée ”AUBELINE” Brut Blanc de Blanc Grand Cru

Drue: Chardonnay
Terroir: Oger Grand cru - biodynamisk
Blanding: 65% årgang 2017 - 35% Reservé
Vinificering: 80% ståltanke - 20% egetræsfad (6 mån.) malolaktisk gæring
Laring: 2-3 års lagring på flaske (på bærmen)
Dossage: 10 g/L
Flaske: leveres i 0,75L

 

Millésime 2010 Grand Cru

Blanc de blanc

Drue: Chardonnay

Terroir: Oger Grand cru

Blanding: årgang 2010

Vinificering: 85% ståltanke - 15% egetræsfad (6 mån.) malolaktisk gæring

Laring: 6 års lagring på flaske (på bærmen)

Dossage: 3 g/L

Flaske: leveres i 0,75L

 

”ROSSIGNOL” Brut Nature Vintage Blanc de blanc Grand Cru, enkelmark

Årgang 2008, 2014, 2015, 2016 & 2018

 

”Les Crayeres” Brut Nature Vintage 2018 Blanc de blanc Grand Cru

 

”ORDAGE” Cuvée Prestige Brut Nature Solera Blanc de blanc Grand Cru

 
 
 
 
 
Jonathan Gangoso