Nyt Hus: Demière


 

Delavenne

SE HUSETS CHAMPAGNER

Delavenne er et meget stolt familiedrevet hus fra Grand Cru byen Bouzy. Huset har lavet champagne i fire generationer og producerer omkring 50.000 flasker årligt.

Det er kvalitet og traditioner der kommer i første række. Delavenne arbejder ud fra økologiske principper og som et bæredygtigt landbrug, med henblik på at kunne give markerne videre til kommende generationer.

Grand Cru byen Bouzy ligger i området Montagne de Reims, som er mest kendt som hjemsted for Pinot Noir druen.

“Our champagne is the reflection of the terroir it comes from and of the love of the men who patiently created it.”- winemaker Jean-Christophe Delavenne”

 

Mouzon-Leroux

SE HUSETS CHAMPAGNER

Familien Mouzon-Leroux har produceret champagne i Verzy siden 1776. Familien ejer i dag 10 hektar og producerer ca. 50.000 flasker årligt.

Sébastien Mouzon valgte i 2008 at begynde omlægningen til biodynamisk produktion, og er en af de få certificerede biodynamiske Grand Cru producenter.

Mouzon-Leroux er blevet optaget i Club Tresors og den første Special Club ligger tålmodigt i kælderen og venter på at udkomme omkring år 2020.

Ud af de flere tusinder winemakers i Champagne er Sébastien kåret som værende i top 20 af de største talenter.

Vauversin

SE HUSETS CHAMPAGNER

Vauversin-familien har lavet champagne i Grand Cru byen Oger siden 1640. De ejer i dag 3 hektar i området og satser på høj kvalitet, derfor producerer der kun 20.000 flasker årligt.

Laurent Vauversin har overtaget produktionen fra sin far Bruno, og hører til den unge generation i Champagne, der ser fremad og satser på bæredygtighed. I 2013 valgte Laurent at omlægge til biodynamisk produktionen.

Grand Cru byen Oger har et meget spændende og mineralsk terroir, hvilket Laurent veller fx irkelig forstår at udnytte til perfektion.


Colin Depuis 1829

SE HUSETS CHAMPAGNER

Colin ligger i den sydlige del af Côte de Blancs i Premier Cru byen Vertus. Huset ejer 11 hektar fordelt på forskellige Grand Cru byer som Cramant og Oiry, Premier Cru byer og marker i Côte de Sézanne.

Huset har eksisteret siden 1829 og drives i dag af 7. generation, ægteparret Delphine og Richard Colin.  Huset Colin kendetegnes ved kvalitet og fantastiske årgangschampagner, og de producerer ca. 75.000 flasker årligt.

 

Nominé-Renard

SE HUSETS CHAMPAGNER

Familien Nominé Renard har igennem mange år produceret champagne i Villevenard. I dag er det winemaker af 5. generation, Simon Nominé, der fører de stolte familietraditioner videre.

Huset ejer omkring 20 hektar land og producerer i omegnen af 120.000 flasker årligt

Nominé-Renard er medlem af Club Tresors og har stolte traditioner for deres Special Club.

Simon Nominé er en visionær winemaker, hos hvem bæredygtighed og arbejdet med at bevare terroir i overensstemmelse med naturen og til fremtidige generationer er essentielt.

Villevenard ligger i den sydligste del af Côte des Blancs, og bliver også kaldt “Petit Côte des Blancs”, det lille område er mest kendt for Chardonnay og det mineralske terroir.

 

Forget-Chemin

SE HUSETS CHAMPAGNER

Forget Chemin-familien har produceret champagne i fire generationer. I dag er det Thierry Forget, der viderebringer familiens stolte traditioner. Thierry er uddannet ønolog ved Reims universitet og er en visionær og utraditionel winemaker, der ikke er bange for at ændre sammensætningen af druer, hvis han mener, at det matcher bedre med årets høst.

Familien ejer 13 hektar fordelt på 32 plots i 11 forskellige byer og producerer ca. 100.000 flasker årligt.

Huset har været medlem af Club Tresors siden 1971, og er et af de få huse, der tør satse på den udskældte, men trendy drue Pinot Meunier i sin Special Club.

 

 


Sanchez-Le Guédard

SE HUSETS CHAMPAGNER

Sanchez-Le Guédard ejer 5 hektar omkring byen Cumiéres og har i generationer produceret champagne af høj kvalitet. Produktionen blev i 2013 omlagt til økologi.

I dag er det winemaker Sébastien Sanchez, der driver huset, og det er, som et af de seneste huse, lykkedes for Sébastien at blive optaget i Club Tresors.

Cumiéres ligger ved Marne floden i det område, der hedder Valée de la Marne

 

 

Louis Dousset

SE HUSETS CHAMPAGNER

Louis Dousset ligger i Grand Cru byen Verzenay. Familien har produceret champagne siden 1844, og ejer i dag 10 hektar og producerer ca. 70.000 flasker årligt.

Jean-Roch er yngste generation, og har valgt at tage det ærefulde erhverv som winemaker og ansvarlig for huset. Jean-Roch er uddannet ønolog og anvender mange af de nyeste teknikker samtidig med, at han holder fast i husets stolte traditioner.

Louis dousset har specialiseret sig i årgangschampagne og arbejder med vinen i mange år før de bliver frigivet.

Grand Cru byen Verzenay ligger i området Montagne de Reims, der er kendt for at være et af de bedste steder i hele Champagne for dyrkning af Pinot Noir druen.

 

André Robert

SE HUSETS CHAMPAGNER

André Robert er et familieejet hus, der har produceret Champagne af høj kvalitet igennem 5 generationer.

Winemaker Claire Robert har sammen med sin far Bertrand Robert ansvaret for produktionen.

Grand Cru byen Le Mesnil-sur Oger, hvor champagnen produceres og lagres, er kendt som hjertet for Chardonnay druen.